tirsdag den 25. oktober 2011

Daglig kost menu...

600 gr. frugt og grønt hver dag (så er der ikke plads til alt det usunde)
Spis groft varieret
Spis fisk 2 gange om ugen
Fede fisk - sund fedt (laks, sild, makrel)
det sunde fedt - umættet fedt (rapsolie, olivenolie)
Spis 25% af det samlede energi indtag om morgenen.
6 måltider om dagen
2 liter væske (mindst) i døgnet
Begræns sukker og fedt i den daglige kost
Magert kød og pålæg uden synlig fedt
Minimum af salt
Alkohol max 7 genstande for kvinder og 14 for mænd, pr. uge

Husk vitaminer og mineraler
½ liter mager mælk pr. dag og højest 1½% fedt

Kog gerne i stedet for at stege
Lav ikke sovs af stegefedt

Lav en tallerken model for at få nok grønt i kosten (både kartofler + salat og kogte grønsager

Rugbrød hver dag - uden for mange fede kerner, evt. groft brød...

For børn og unge er 1 times bevægelse vigtigt og ½ time for voksne, for at få forbrændingen i kroppen i gang . Man skal heller ikke indtage mere mad end man forbrænder.


Jytte, Jack, Karol, Kenth

Ingen kommentarer: